Telefonos bejelentkezés: 06 30 298-1181 Email: info@csontkovacsszolnok.hu

Kihez fordulhatok?

Manapság rengeteg lehetőség kínálkozik. A keleti masszázsok sokaságával találkozhatunk, de a gyakran anatómiai tudás hiányában. vagy kellő állapotfelmérés (mozgásterjedelem-, izomerő, neurológiai-, csontsűrűség állapotfelmérése) hiányában végzett kezelés a várt eredmények elmaradása mellett komoly veszélyeket rejthet (pl.: izmok sorvadása, bordatörés, gerincsérv kifakadása stb.)

Gyakran olyan keleti masszázst végző személy is csontkovácsnak nevezi magát aki nem rendelkezik legalább természetgyógyászati, anatómia ismeretekkel, a hozzá szükséges engedélyekkel.

A természetgyógyászok körében is vannak olyanok akik vallási rituáléként alkalmazzák a csontkovácsolást, vagy egyesek úgy gondolják minden csupán gondolatainkon múlik, így nincs szükség alapos fizikai állapotfelmérésre, célzott kezelésekre.

Regisztrált természetgyógyászt érdemes választani, aki hivatalosan tevékenykedik, így biztosan rendelkezik a szükséges végzettséggel és a felelősséget is vállalja. Részletes fizikai állapotfelmérést végez (palpáció, mozgásterjedelem, izomerő, neurológia) Figyelembe veszi az orvosi leleteket, és egyedi terápiát ajánl, nem csak általános mindenre "jó" keleti masszázst végez. A csontkovácsfogások előtt a gyógyulni vágyót gondosan beállítja és nem kapkod.  Használja a meridián vonalakat, vagy akupresszúrás pontokat. Gyanakodjunk, ha valaki azt mondja: a csontkovácsolás mindenre jó.

Tags: derékfajas,, nyakfájás,, nyakfájdalom,, hátfájás,, gerincsérv,, csontkovács szolnok,, derékfájdalom,, hát fájdalom,, csontkovács,, listhesis,, hernia disci,, scoliosis,, potrusio disci,, térdfájás,, térd fájdalom,, fájdalom,, vállfájás,, váll fájdalom,, csontkoácsolás,

Comments powered by CComment

Térkép

 

Facebook

Vélemények a Cylexen

Összes vélemény

*A csontkovácsolás egy ősi gyógymód, amit több ezer éve használnak a mozgásszervi panaszok gyógyítására. Némely fogásai a mai napig fennmaradtak például a  Yumeiho masszázsban, tradicionális Thai masszázsban, Japán Shiatsuban, stb. Több ország orvosi gyakorlatában ma is szerepelnek csontkovács fogások, így jelen van Kínában, Japánban, Amerikában, Ukrajnában, a volt Szovjetúnió területein és Magyarországon is. A csontkovácsolás nem azonos a Magyarországon csak orvosok által végezhető Manuálterápiával. A „csontkovácsolást” mint gyógymódot a tradicionális Thai masszázs, Japán Shiatsu-,  Yumeiho-, és a magyar Táltos  masszázs fogásait felhasználva egyénre szabottan, a panaszok és az állapotfelmérés eredményeihez igazítva használom"