Telefonos bejelentkezés: 06 30 298-1181 Email: info@csontkovacsszolnok.hu

Az első csontkovács kezelés

A hozzám fordulókat előre egyeztetett időpontban tudom fogadni.
A kezeléshez kényelmes ruházatot érdemes hozni, például pamut nadrágot, pólót, zoknit.
A panaszok kikérdezése, és a meglévő orvosi leletek tanulmányozását állapotfelmérés követi.

Az állapotfelmérés egyszerűnek hangzó fizikális vizsgálat, aminek eredménye függ az illető közreműködésétől is. Mozgást, mozgásterjedelmet, szimmetriát, testi jelzéseket elemzek, szükség esetén neuralgiai (izmok-, reflexek működése, speciális tesztek) teszteket végzek. 

Az egészségügyi kötelezettségnek eleget téve rögzítem az eredményeket. A helyes terápia nem minden esetben csontkovácsolás. Így természetesen az állapotfelmérést mindig tájékoztatás, egyeztetés követi.

Az állapotfelmérés  és az orvosi leletek függvényében  célzott kezeléseket végzek, alapos beállítások után. A műfogásokat pontosan és fájdalommentesen tudom végrehajtani. Az ellazulást halk zene, ringató mozdulatok és az energetikai-, reflex-, ideginger pontok nyomása segíti. Szükség esetén a csontkovácsolást más alternatív kezelésekkel kombinálom (pl.: speciális masszázs, köpölyözés, akupresszúra stb.).

A terápia után mozgás gyakorlatokat javaslok, szükség esetén betanítom.

A kezelés időtartama 30-50 perc.

Tags: nyakfájás,, nyakfájdalom,, csontkovács szolnok,, hát fájdalom,, csontkovács,, térdfájás,, térd fájdalom,, fájdalom,, váll fájdalom,, csontkoácsolás,, derék fájdalom,

Comments powered by CComment

Térkép

 

Facebook

Vélemények a Cylexen

Összes vélemény

*A csontkovácsolás egy ősi gyógymód, amit több ezer éve használnak a mozgásszervi panaszok gyógyítására. Némely fogásai a mai napig fennmaradtak például a  Yumeiho masszázsban, tradicionális Thai masszázsban, Japán Shiatsuban, stb. Több ország orvosi gyakorlatában ma is szerepelnek csontkovács fogások, így jelen van Kínában, Japánban, Amerikában, Ukrajnában, a volt Szovjetúnió területein és Magyarországon is. A csontkovácsolás nem azonos a Magyarországon csak orvosok által végezhető Manuálterápiával. A „csontkovácsolást” mint gyógymódot a tradicionális Thai masszázs, Japán Shiatsu-,  Yumeiho-, és a magyar Táltos  masszázs fogásait felhasználva egyénre szabottan, a panaszok és az állapotfelmérés eredményeihez igazítva használom"