Telefonos bejelentkezés: 06 30 298-1181 Email: info@csontkovacsszolnok.hu

Gyakran ismétlődő kérdések

Kinél alkalmazható a csontkovács kezelés?

A páciens állapotától függően, de kortól függetlenül alkalmazható, kisgyerektől az idősekig. Fontos az esetlegesen meglévő orvosi leletek figyelembevétele, a  helyes fizikális vizsgálat (mozgás-, izomerő-, neurológiai állapotfelmérés, speciális tesztek).

Kinek nem ajánlott a csontkovácsolás?

Az ellenjavallatok körébe az alábbi betegségek tartoznak:
  • előrehaladt állapotú daganatos megbetegedések
  • extrém fokú bőrbetegségek
  • heveny belszervi- és fertőző betegségek.

Hány kezelésre lehet szükség?

Az illető állapotától függ, de gyakran már az első kezelés meghozza a várt eredményeket. A tünetmentesség elérése után, a tartási beidegződések, vagy izmok rövidülése miatt,  a visszaesés megelőzés érdekében további két kezelés javasolt.

Jelentkezhet fájdalom a csontkovács kezelés közben?

Amennyiben a terapeuta hozzáértő és megfelelő tapasztalattal rendelkezik és elvégzi a megfelelő állapotfelmérést (mozgás, izomerő, neuralgiai, és speciális tesztek) a csontkovács terápia fájdalom- és veszély mentes. Egyes esetekben a biztonságos és tartós eredmény érdekében masszázzsal el keil lazítani a feszülő izmokat, ez az izmok fáradságának, savasságának, elmeszesedésének mértékétől függően kellemetlen lehet.

Milyen öltözékben történik a kezelés?

A kezelés kényelmes ruhában történik, például póló és pamut nadrág, pamutzokni.

Gerincsérvet is lehet csontkovács kezeléssel gyógyítani?

Csntkovács kezelés segítségével a porckorongsérv tünetmentessé tehető, ami idővel a porcok regenerálódásához, újjáépítéséhez vezet.

Miként éri el a csontkovácsolás a felszabadult mozgás örömét ?

Az ízüeti blokkok felszabaduásakor keletkezett kattanó hang (rezonancia) és a nyújtás hatására az izmok ellazulnak, a vérkeringés és az esetlegesen zavart szenvedett idegellátás helyreáll, az ízületeket az élénkebb vérkeringés kitisztítja. Így az öngyógyító folyamatok által nem csak a test szimmetriája, hanem működésének harmóniája is helyre áll, megszabadulva fájdalomtól, mozgáskorlátozottságtól, gyakran szervi betegségektől és lelki panaszoktól.

Mit érezhetek a kezelés után?

A kezelés után szinte mindenki könnyebbségről számol be. Többen úgy érezték mintha súlytalanok lennének. Nagyon ritkán, de még ebben az esetben is előfordulhat másnap izomláz.

Az izmok ellazulása által létrejött vérbőség elkezdi kitakarítani a szöveteket,  így a benne felhalmozódott salakanyagok mértékétől függően másnap, de néha még aznap este izomláz alakulhat ki a félórás, éppen érezhető kellemetlenségtől, a 3-4 napig tartó erősebb izomlázig. Utána marad a könnyebbség érzése felszabadult mozgással.

Ritkán a szervezet kimerültségének (komolyabb betegség, gyengeség) függvényében közvetlen a kezelés után fáradság, álmosság néhány percig vagy több órán keresztül fennállhat. Ilyen esetben érdemes kialudni magunkat, megnövelt vízfogyasztással, fekvő nyújtózkodásokkal segíteni az öngyógyító folyamatokat.

Gyulladás, vagy friss becsípődés csontkovácsolása után közvetlen nem mindig érezhető a kezelés hatása. Bár a csigolya blokkja az izmok letapadása és a becsípődés megszűnik, az izmok, idegek, szövetekben meglévő fájdalom megszűnése, regenerálódása állapottól függően néhány órát, de ritkán több napot is igénybe vehet.

Tags: nyakfájás,, nyakfájdalom,, hátfájás,, gerincsérv,, csontkovács szolnok,, derékfájdalom,, hát fájdalom,, csontkovács,, listhesis,, hernia disci,, térd fájdalom,, váll fájdalom,, vizsgálat,, derkfájás,, csipőkopás,, kézzsibbadás,, lábzsibbadás,

Térkép

 

Facebook

Vélemények a Cylexen

Összes vélemény

*A csontkovácsolás egy ősi gyógymód, amit több ezer éve használnak a mozgásszervi panaszok gyógyítására. Némely fogásai a mai napig fennmaradtak például a  Yumeiho masszázsban, tradicionális Thai masszázsban, Japán Shiatsuban, stb. Több ország orvosi gyakorlatában ma is szerepelnek csontkovács fogások, így jelen van Kínában, Japánban, Amerikában, Ukrajnában, a volt Szovjetúnió területein és Magyarországon is. A csontkovácsolás nem azonos a Magyarországon csak orvosok által végezhető Manuálterápiával. A „csontkovácsolást” mint gyógymódot a tradicionális Thai masszázs, Japán Shiatsu-,  Yumeiho-, és a magyar Táltos  masszázs fogásait felhasználva egyénre szabottan, a panaszok és az állapotfelmérés eredményeihez igazítva használom"